Zeleninový perkelt

Jeden z mojich najobľúbenejších receptov na cestoviny – zeleninový perkelt. Až keď ho ochutnáte, pochopíte že naozaj chutí ako klasický perkelt z mäsa.

Zeleninový perkelt - Recept

Ingrediencie na 2 porcie

  • 1/2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 cuketa
  • 100 g šampiňónov
  • 2 paradajky
  • 1 lyžička červenej mletej papriky
  • čierne korenie
  • sušená bazalka a oregano
  • 2 lyžice bazalkového pesta
  • 50 ml smotany na varenie
  • himalájska soľ
  • 200 g cestovín z tvrdej pšenice/špaldových cestovín
Zeleninový perkelt

Postup - Zeleninový perkelt

Na olivovom oleji si jemne osmažíme nakrájanú cibuľku a cesnak. Pridáme na menšie kocky nakrájanú cuketu a šampiňóny. Prilejeme vodu a dusíme 10 minút. Potom primiešame aj nakrájané paradajky, mletú papriku, ostatné koreniny a ďalej dusíme. Keď je v zmesi menej vody, pridáme pesto, smotanu na varenie.  Zmes podľa chuti dosolíme a primiešame uvarené cestoviny. Dobrú chuť! 

Zeleninový perkelt

Pre ďalšiu inšpiráciu ma môžeš sledovať na mojich sociálnych sieťach: 

Dúfam, že sa ti tento recept páčil. Ohodnotiť ho môžeš tu: 

Hodnotenie

(5 – najlepšie)

5/5

Autor článku: Erika Krasnecová

Dizajn bez názvu

Moje meno je Erika Krasnecová. Som certifikovaná inštruktorka power jogy a výživová poradkyňa. Mám odvedených viac ako 700 lekcií power jogy. Pôsobím aj ako inštruktorka jogy v parku – Kultúrne leto Žilina, kedy počas celého leta spoločne zlepšujeme naše rána.  

Venujem sa tvorbe zdravých receptov, rada fotím, tvorím e-booky a pripravujem videá – joga online. Všetko kreatívne je moja parketa. Milujem hudbu, hru na klavíri a rada trávim čas v prírode.

Prečo som sa stala inštruktorkou? Aby som ľuďom ukázala, že cvičiť môže každý, podľa svojich možností. Chcem, aby ľudia pochopili, že cvičenie je dôležité pre každého jedného z nás. 

Joga vo mne vyvoláva pocit šťastia a chcem toto šťastie rozdávať aj iným ľuďom. 

Ďalšie tipy na zdravé recepty

Pridať komentár