Jeden z mojich najobľúbenejších receptov na cestoviny – zeleninový perkelt. Až keď ho ochutnáte, pochopíte že naozaj chutí ako klasický perkelt z mäsa.
Zeleninový perkelt - Recept
Ingrediencie na 2 porcie
- 1/2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 cuketa
- 100 g šampiňónov
- 2 paradajky
- 1 lyžička červenej mletej papriky
- čierne korenie
- sušená bazalka a oregano
- 2 lyžice bazalkového pesta
- 50 ml smotany na varenie
- himalájska soľ
- 200 g cestovín z tvrdej pšenice/špaldových cestovín
Postup - Zeleninový perkelt
Na olivovom oleji si jemne osmažíme nakrájanú cibuľku a cesnak. Pridáme na menšie kocky nakrájanú cuketu a šampiňóny. Prilejeme vodu a dusíme 10 minút. Potom primiešame aj nakrájané paradajky, mletú papriku, ostatné koreniny a ďalej dusíme. Keď je v zmesi menej vody, pridáme pesto, smotanu na varenie. Zmes podľa chuti dosolíme a primiešame uvarené cestoviny. Dobrú chuť!
Pre ďalšiu inšpiráciu ma môžeš sledovať na mojich sociálnych sieťach:
Dúfam, že sa ti tento recept páčil. Ohodnotiť ho môžeš tu:
Hodnotenie
(5 – najlepšie)
Autor článku: Erika Krasnecová
Moje meno je Erika Krasnecová. Som certifikovaná inštruktorka power jogy a výživová poradkyňa. Mám odvedených viac ako 700 lekcií power jogy. Pôsobím aj ako inštruktorka jogy v parku – Kultúrne leto Žilina, kedy počas celého leta spoločne zlepšujeme naše rána.
Venujem sa tvorbe zdravých receptov, rada fotím, tvorím e-booky a pripravujem videá – joga online. Všetko kreatívne je moja parketa. Milujem hudbu, hru na klavíri a rada trávim čas v prírode.
Prečo som sa stala inštruktorkou? Aby som ľuďom ukázala, že cvičiť môže každý, podľa svojich možností. Chcem, aby ľudia pochopili, že cvičenie je dôležité pre každého jedného z nás.
Joga vo mne vyvoláva pocit šťastia a chcem toto šťastie rozdávať aj iným ľuďom.
Pridať komentár