Zeleninový perkelt

Recept na 2 porcie

Ingrediencie:

  • 1/2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 cuketa
  • 100 g šampiňónov
  • 2 paradajky
  • 1 lyžička červenej mletej papriky
  • čierne korenie
  • sušená bazalka a oregano
  • 2 lyžice bazalkového pesta
  • 50 ml smotany na varenie
  • himalájska soľ
  • 200 g cestovín z tvrdej pšenice/špaldových cestovín

Postup:

Na olivovom oleji si jemne osmažíme nakrájanú cibuľku a cesnak. Pridáme na menšie kocky nakrájanú cuketu a šampiňóny. Prilejeme vodu a dusíme 10 minút. Potom primiešame aj nakrájané paradajky, mletú papriku, ostatné koreniny a ďalej dusíme. Keď je v zmesi menej vody, pridáme pesto, smotanu na varenie.  Zmes podľa chuti dosolíme a primiešame uvarené cestoviny. Dobrú chuť! 

Kľúčové slová: žiadne

Pridať komentár