Banánovo-arašidový cheescake

Recept na formu s priemerom 20 cm

Ingrediencie

Základ

130 g celozrnných piškót

60 g masla

Krém

250 g syru philadelphia

400 g cream cheese

4 lyžice medu

200 ml smotany na šľahanie

1 stužovač do šľahačky

1 banán

Vrchná vrstva

5 lyžíc arašidového masla (použila som crunchy)

1 lyžica kokosového cukru

100 ml mlieka

2 lyžice kvalitného masla (82% tuku)

50 g lieskových orechov

Postup

Pripravíme si základ. Rozdrvíme celozrnné piškóty a pridáme k nim rozpustené maslo. Zmes vymiešame a natlačíme na dno tortovej formy. Dáme stuhnúť do chladničky. Medzitým si pripravíme krém. Zmiešame cream cheese so syrom philadelphia a medom. Do smotany pridáme stužovač a vyšľaháme. Vyšľahanú smotanu pridáme do syrovej zmesi. Nakrájame si banán a polovicu z neho rozložíme ňna piškótový základ. Zalejeme polovicou krému, poukladáme ďalšiu polovicu banánu a dolejeme zvyšný krém. Dáme znova stuhnúť do chladničky a pripravíme si poslednú vrstvu. Zmiešame si arašidové maslo spolu s cukrom, mliekom, roztopeným maslom. Zmes podávame po celej šírke cheescaku a poroztierame lyžicou.  Na záver už len posypeme nasekanými mandľami a dáme tuhnúť do chladničky, najlepšie na noc. Dobrú  chuť!

Kľúčové slová: žiadne

Komentáre

Pridať komentár