Čokoládová bábovka

Ingrediencie

→Cesto

  • 300 g hladkej špaldovej múky
  • 230 g trstinového cukru
  • 3 žĺtka
  • 3 bielka
  • 250 ml mlieka
  • 120 ml oleja
  • 1 kypriaci prášok bez fosfátov
  • 70 g horkej čokolády (min. 70% tuku)
  • 1 lyžica kvalitného masla (82% tuku)

→Poleva:

  • 50 g horkej čokolády
  • 1 lyžica kvalitného masla (82% tuku)

 →Ostatné

  • Maslo a múka na vymastenie formy
  • Ovocie podľa chuti: čučoriedky

Postup:

Žĺtka zmiešame spolu s trstinovým cukrom. Pridáme múku, kypriaci prášok, mlieko, olej. Roztopíme si čokoládu spolu s maslom. Potom vyšľaháme sneh a postupne do snehu pridávame roztopenú čokoládu. Zmes vlejeme do druhého cesta a vymiešame. Pečieme hodinu na 180 stupňoch a potom ešte 15 minút na 200 stupňoch vo vymastenej a múkou vysypanej silikónovej forme. Keď je bábovka upečená a vychladená, vyklopíme ju, polejeme roztopenou čokoládou a ozdobíme čučoriedkami. Dobrú chuť!

Kľúčové slová: žiadne

Pridať komentár