Ingrediencie
→Cesto
- 300 g hladkej špaldovej múky
- 230 g trstinového cukru
- 3 žĺtka
- 3 bielka
- 250 ml mlieka
- 120 ml oleja
- 1 kypriaci prášok bez fosfátov
- 70 g horkej čokolády (min. 70% tuku)
- 1 lyžica kvalitného masla (82% tuku)
→Poleva:
- 50 g horkej čokolády
- 1 lyžica kvalitného masla (82% tuku)
→Ostatné
- Maslo a múka na vymastenie formy
- Ovocie podľa chuti: čučoriedky
Postup:
Žĺtka zmiešame spolu s trstinovým cukrom. Pridáme múku, kypriaci prášok, mlieko, olej. Roztopíme si čokoládu spolu s maslom. Potom vyšľaháme sneh a postupne do snehu pridávame roztopenú čokoládu. Zmes vlejeme do druhého cesta a vymiešame. Pečieme hodinu na 180 stupňoch a potom ešte 15 minút na 200 stupňoch vo vymastenej a múkou vysypanej silikónovej forme. Keď je bábovka upečená a vychladená, vyklopíme ju, polejeme roztopenou čokoládou a ozdobíme čučoriedkami. Dobrú chuť!

[…] […]