Väčšina ľudí miluje bublaninu. Tento koláč nám pripomína detstvo a teplú vôňu domova. Prinášam Vám zdravšiu možnosť. Marhuľová bublanina je skvelým tipom na nedeľné popoludnie.
Marhuľová bublanina - Recept
Ingrediencie na koláč
- 320g kokosového cukru
- 4 väčšie vajcia (5 menších)
- 200ml kokosového oleja + olej na potretie plechu
- 300ml mlieka
- 500g špaldovej hladkej múky
- Celozrnná múka na vysypanie plechu
- 1 balíček bezfosfátového prášku do pečiva
- 1 a ½ lyžičky sódy bikarbóny
- Marhule
- Na ozdobu: 40g horkej čokolády (min.70%), ovocie podľa chuti
Marhuľová bublanina - Postup prípravy
Vajcia spolu s kokosovým cukrom vyšľaháme do peny (min. 10 minút). Následne pridáme rozpustený kokosový olej, mlieko, preosiatu múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu. Vznikne hustejšie cesto, ktoré nanesieme na olejom vymastený a múkou posypaný plech. Na vrch naukladáme marhule a pečieme približne 25 minút na 190°C. Čokoládu si roztopíme nad parou a polejeme ňou vychladnutý koláčik. Na vrch môžete pridať ešte ďalšie ovocie podľa chuti. Môžeme podávať!
Pre ďalšiu inšpiráciu ma môžeš sledovať na mojich sociálnych sieťach:
Dúfam, že sa ti recept na bublaninu páčil. Neváhaj ho ohodnotiť tu:
Hodnotenie
(5 – najlepšie)
Autor článku: Erika Krasnecová
Moje meno je Erika Krasnecová. Som certifikovaná inštruktorka power jogy a výživová poradkyňa. Mám odvedených viac ako 700 lekcií power jogy. Pôsobím aj ako inštruktorka jogy v parku – Kultúrne leto Žilina, kedy počas celého leta spoločne zlepšujeme naše rána.
Venujem sa tvorbe zdravých receptov, rada fotím, tvorím e-booky a pripravujem videá – joga online. Všetko kreatívne je moja parketa. Milujem hudbu, hru na klavíri a rada trávim čas v prírode.
Prečo som sa stala inštruktorkou? Aby som ľuďom ukázala, že cvičiť môže každý, podľa svojich možností. Chcem, aby ľudia pochopili, že cvičenie je dôležité pre každého jedného z nás.
Joga vo mne vyvoláva pocit šťastia a chcem toto šťastie rozdávať aj iným ľuďom.
Pridať komentár