Zapekané zemiaky s kuracím mäsom

RECEPT na 4 porcie

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 menšia cibuľa 
  • 1 strúčik cesnaku
  • 400 g kuracích pŕs
  • grilovacie korenie
  • korenie na čínu
  • himalájska soľ
  • 20 g masla (min. 82% tuku)
  • 600 g zemiakov
  • 100 ml smotany na varenie
  • 200 g eidamu

Postup

Na olivovom oleji si jemne osmažíme nakrájanú cibuľku a cesnak, potom pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia. Osolíme, okoreníme a podusíme vo vlastnej šťave 10 minút. Medzitým si očistíme zemiaky, ktoré nakrájame na stredne hrubé plátky. Pekáč potrieme trochou olivového oleja, na to naukladáme polovicu nakrájaných zemiakov, osolíme podľa chuti. K mäsu  na záver pridáme maslo, premiešame a všetko vylejeme na zemiaky. Na vrch naukladáme zvyšné zemiaky a  zalejeme smotanou. Plech zakryjeme alobalom a pečieme približne 50 minút na 180 stupňoch. Posledných 10 minút zemiaky odkryjeme a na záver len posypeme nastrúhaným syrom a necháme zapiecť. Dobrú chuť! 

Kľúčové slová: žiadne

Pridať komentár