Jeden z mojich najobľúbenejších receptov na obed alebo večeru – zapekané zemiaky s kuracím mäsom.
Zapekané zemiaky s kuracím mäsom - Recept
Ingrediencie na 4 porcie
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 menšia cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 400 g kuracích pŕs
- grilovacie korenie
- korenie na čínu
- himalájska soľ
- 20 g masla (min. 82% tuku)
- 600 g zemiakov
- 100 ml smotany na varenie
- 200 g eidamu
Postup - Zapekané zemiaky s kuracím mäsom
Na olivovom oleji si jemne osmažíme nakrájanú cibuľku a cesnak, potom pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia. Osolíme, okoreníme a podusíme vo vlastnej šťave 10 minút. Medzitým si očistíme zemiaky, ktoré nakrájame na stredne hrubé plátky. Pekáč potrieme trochou olivového oleja, na to naukladáme polovicu nakrájaných zemiakov, osolíme podľa chuti. K mäsu na záver pridáme maslo, premiešame a všetko vylejeme na zemiaky. Na vrch naukladáme zvyšné zemiaky a zalejeme smotanou. Plech zakryjeme alobalom a pečieme približne 50 minút na 180 stupňoch. Posledných 10 minút zemiaky odkryjeme a na záver len posypeme nastrúhaným syrom a necháme zapiecť. Dobrú chuť!
Pre ďalšiu inšpiráciu ma môžeš sledovať na mojich sociálnych sieťach:
Dúfam, že sa ti tento recept páčil. Ohodnotiť ho môžeš tu:
Hodnotenie
(5 – najlepšie)
Autor článku: Erika Krasnecová
Moje meno je Erika Krasnecová. Som certifikovaná inštruktorka power jogy a výživová poradkyňa. Mám odvedených viac ako 700 lekcií power jogy. Pôsobím aj ako inštruktorka jogy v parku – Kultúrne leto Žilina, kedy počas celého leta spoločne zlepšujeme naše rána.
Venujem sa tvorbe zdravých receptov, rada fotím, tvorím e-booky a pripravujem videá – joga online. Všetko kreatívne je moja parketa. Milujem hudbu, hru na klavíri a rada trávim čas v prírode.
Prečo som sa stala inštruktorkou? Aby som ľuďom ukázala, že cvičiť môže každý, podľa svojich možností. Chcem, aby ľudia pochopili, že cvičenie je dôležité pre každého jedného z nás.
Joga vo mne vyvoláva pocit šťastia a chcem toto šťastie rozdávať aj iným ľuďom.
Pridať komentár