Kto nemá rád špagety s boloňskou omáčkou alebo morcadellou? Toto jedlo milujeme asi všetci. Dnes Vám prinášam jednoduchý recept na špagety s domácou paradajkovou omáčkou a fazuľkami. Uvidíte, že si na tomto recepte pochutíte a pridáte ho medzi Vaše obľúbené. Aspoň v to dúfam! Ja ho zaradzujem medzi TOP recepty na cestoviny, aké som kedy pripravila. Chuť čerstvých paradajok je jednoducho najlepšia! Neviem sa dočkať, kedy vyskúšam túto omáčku z čerstvých paradajok zo záhrady.
Recept na 2 porcie - Špagety s domácou paradajkovou omáčkou a fazuľkami
Ingrediencie na špagety
- 1 lyžica repkového oleja
- 1/2 červenej cibule
- 400 g paradajok
- čierne korenie
- 150 g kidney fazule/fazule z konzervy
- 50 g eidamu
- Voliteľné: zemiak alebo špaldová múka na zahustenie
- 200 g semolinových/celozrnných špagiet

Špagety s domácou paradajkovou omáčkou a fazuľkami - Postup
Deň pred prípravou špagiet si namočíme fazuľu do vody. Potom fazuľu uvaríme v horúcej vode do mäkka. Ak použijete fazuľky z konzervy, tento krok môžete vynechať. Následne si na panvicu dáme olej a jemne orestujeme nakrájanú cibuľku. Pridáme na stredne veľké kusy nakrájané paradajky, čierne korenie a podusíme 8 minút. Potom zmes vylejeme do mixéra a rozmixujeme. Omáčku vrátime na panvicu. Ak sa nám zdá príliš riedka, zahustíme ju nastrúhaným zemiakom, alebo v troche vody rozrobíme špaldovú múku a zahustíme. Naďalej varíme, primiešame už len uvarenú fazuľu alebo fazuľu z konzervy (slaný nálev odporúčam vyliať). Pridáme nastrúhaný syr, dochutíme himalájskou soľou a omáčku zmiešame spolu s uvarenými špagetami. Môžeme podávať, dobrú chuť!

Pre ďalšiu inšpiráciu ma môžeš sledovať na mojich sociálnych sieťach:
Dúfam, že sa ti recept na tieto jednoduché špageti páčil! Neváhaj ho vyskúšať a dať mi vedieť, či ti cestoviny chutili.
Do komentára mi môžeš napísať, aké cestoviny máš najradšej ty. Ak sa ti môj recept na špagety s domácou paradajkovou omáčkou a fazuľkami páči, môžeš ho ohodnotiť hviezdičkami. Spolu s Tvojim výtvorom ma môžeš označiť na FB alebo instagrame: @fitsomnou
Hodnotenie
(5 – Najlepšie)
Autor článku:
Erika Krasnecová

Moje meno je Erika Krasnecová. Som certifikovaná inštruktorka power jogy a výživová poradkyňa. Mám odvedených viac ako 700 lekcií power jogy. Pôsobím aj ako inštruktorka jogy v parku – Kultúrne leto Žilina, kedy počas celého leta spoločne zlepšujeme naše rána.
Venujem sa tvorbe zdravých receptov, rada fotím, tvorím e-booky a pripravujem videá – joga online. Všetko kreatívne je moja parketa. Milujem hudbu, hru na klavíri a rada trávim čas v prírode.
Prečo som sa stala inštruktorkou? Aby som ľuďom ukázala, že cvičiť môže každý, podľa svojich možností. Chcem, aby ľudia pochopili, že cvičenie je dôležité pre každého jedného z nás.
Joga vo mne vyvoláva pocit šťastia a chcem toto šťastie rozdávať aj iným ľuďom.
Pridať komentár