Recept na cca 25 ks
Ingrediencie:
→Cesto
- 800 g hladkej špaldovej múky
- 400 ml mlieka
- 1 droždie (zdravšie je použiť domáci kvások)
- 2 lyžičky trstinového cukru
- 2 lyžičky soli
- 80 ml vody
- 50 ml olivového oleja
- 1 žĺtok
- Konopné semiačka podľa chuti
→Plnka
- 250 g kvalitného masla (min. 82% tuku)
- 2 žĺtky
- himalájska soľ podľa chuti
- 6 strúčikov cesnaku
- sušený medvedí cesnak
- 2 lyžice olivového oleja
- 300 g eidamu
→Ostatné
- 3 žĺtka
- konopné semiačka
Postup:
Kvasnice dáme nakysnúť do mlieka s cukrom. V miske si zmiešame múku, soľ, olej, vodu a pridáme nakysnuté kvasnice. Cesto vymiesime a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste. Medzitým si pripravíme plnku. Zmiešame maslo izbovej teploty spolu s žĺtkami, soľou, pretlačeným cesnakom, medvedím cesnakom a olivovým olejom. Keď je cesto vykysnuté, rozdelíme ho na dve časti. Obidve časti osobitne premiesime a rozvaľkáme na tenko. Každú časť natrieme plnkou a posypeme nastrúhaným syrom. Následne zvinieme a nakrájame na trojuholníky alebo kolieska. Poukladáme ich na papierom vystlaný plech, potrieme žĺtkom a posypeme semiačkami. Pečieme na 180 stupňoch približne 30 minút. Dobrú chuť!

Pridať komentár