Špaldové bagety

Recept na 2 veľké bagety

 

Ingrediencie:

800 g hladkej špaldovej múky

400 ml mlieka

1 droždie (zdravšie je použiť domáci kvások)

2 lyžičky trstinového cukru

2 lyžičky soli

80 ml vody

50 ml oleja

1 žĺtok

Konopné semiačka podľa chuti

 

Postup:

Kvasnice dáme nakysnúť do mlieka s cukrom. V miske si zmiešame múku, soľ, olej, vodu a pridáme nakysnuté kvasnice. Cesto vymiesime a necháme hodinu kysnúť na teplom mieste. Keď je cesto vykysnuté, rozdelíme ho na dve veľké časti. Každú časť osobitne premiesime a vytvoríme veľké bagety. Poukladáme ich na papierom vystlaný plech, potrieme žĺtkom a posypeme semiačkami. Pečieme na 180 stupňoch približne 25 minút. Dobrú chuť!

Kľúčové slová: žiadne

Pridať komentár