Pizza z nekysnutého cesta

Recept na 2 väčšie pizze

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej špaldovej múky
  • 250 g polohrubej špaldovej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva bez fosfátov
  • 2 lyžičky himalájskej soli
  • 250 ml mlieka 
  • 1 vajce
  • 50 ml olivového oleja + na vymastenie plechu
  • obloha podľa chuti

Postup:

Múku si preosejeme spolu s kypriacim práškom. Pridáme soľ, mlieko, vajce, olej a vymiesime cesto. Necháme 10 minút postáť. Potom ho rozdelíme na 2 časti a z každej vyvaľkáme tenký kruh, ktorý uložíme na olejom vymastený plech. Oblohu volíme podľa vlastnej chuti, ja som použila paradajkový pretlak, šampiňóny, paradajky, kukuricu. Pečieme na 190 stupňoch do zlatista. Pred koncom dopečenia pridáme syr podľa vlastného výberu. Dobrú chuť! 

Kľúčové slová: žiadne

Pridať komentár