Recept na 4 porcie
Ingrediencie:
Mäso a omáčka
- 1 menšia cibuľa
- 1 lyžica olivového oleja
- 400 g kuracích pŕs
- 200 ml smotany na varenie
- 200 ml mlieka
- 1 niva
- trocha vody + 2 lyžice špaldovej polohrubej múky
- 2 lyžice bazalkového pesta
- zmes korenín na bylinkové maslo
- medvedí cesnak
- himalájska soľ
Pečené zemiaky
- 10 väčších zemiakov
- 2 lyžice olivového oleja
- medvedí cesnak a oregano
- čierne korenie
- červená mletá paprika
Postup:
Zemiaky si nakrájame na kocky, zmiešame ich s olivovým olejom a všetkými koreninami podľa chuti (medvedí cesnak, oregano, čierne korenie, červená mletá paprika). Dáme na olejom vymastený plech a pečieme do chrumkava pri teplote 200°C. Počas pečenia zemiaky otáčame. Medzitým si pripravíme mäso a omáčku. Kuracie prsia si nakrájame na kocky. Na olivovom oleji len jemne osmažíme nakrájanú cibuľku a pridáme mäso. Potom prilejeme vodu a dusíme do zmäknutia. V druhom hrnci si pripravíme omáčku. Dáme si variť smotanu spolu s mliekom. Pridáme nadrobenú nivu a povaríme. Vo vode si rozrobíme špaldovú múku a zahustíme. Necháme ešte povariť a potom omáčku prilejeme k mäsu. Do zmesi ešte primiešame bazalkové pesto, zmes korenín na bylinkové maslo, medvedí cesnak a himalájsku soľ podľa chuti. Jedlo môžeme podávať s čerstvou zeleninou. Dobrú chuť!


Pridať komentár