Bylinkovo-nivová omáčka s kuracím mäsom a pečenými zemiakmi

Recept na 4 porcie

Ingrediencie:

Mäso a omáčka

  • 1 menšia cibuľa
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 400 g kuracích pŕs
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 ml mlieka
  • 1 niva 
  • trocha vody + 2 lyžice špaldovej polohrubej múky
  • 2 lyžice bazalkového pesta
  • zmes korenín na bylinkové maslo
  • medvedí cesnak
  • himalájska soľ

Pečené zemiaky 

  • 10 väčších zemiakov
  • 2 lyžice olivového oleja
  • medvedí cesnak a oregano
  • čierne korenie
  • červená mletá paprika 

Postup:

Zemiaky si nakrájame na kocky, zmiešame ich s olivovým olejom a všetkými koreninami podľa chuti (medvedí cesnak, oregano, čierne korenie, červená mletá paprika). Dáme na olejom vymastený plech a pečieme do chrumkava pri teplote 200°C. Počas pečenia zemiaky otáčame. Medzitým si pripravíme mäso a omáčku. Kuracie prsia si nakrájame na kocky. Na olivovom oleji len jemne osmažíme nakrájanú cibuľku a pridáme mäso. Potom prilejeme vodu a dusíme do zmäknutia. V druhom hrnci si pripravíme omáčku. Dáme si variť smotanu spolu s mliekom. Pridáme nadrobenú nivu a povaríme. Vo vode si rozrobíme špaldovú múku a zahustíme. Necháme ešte povariť a potom omáčku prilejeme k mäsu. Do zmesi ešte primiešame bazalkové pesto, zmes korenín na bylinkové maslo, medvedí cesnak a himalájsku soľ podľa chuti. Jedlo môžeme podávať s čerstvou zeleninou. Dobrú chuť! 

Kľúčové slová: žiadne

Pridať komentár